Yhdistyksemme vuosi 2021 oli koronatilanteesta huolimatta suhteellisen kiireistä aikaa. Pystyimme vihdoin pitkän ajan jälkeen järjestämään erilaisia tapahtumia eri paikkakunnilla Suomessa, joita sekä me, että erityisesti osastoillamme vierailleet harrastajat ja jäsenet olivatkin jo kovasti ikävöineet.

Instagramin luominen joulukalenterin myötä laajensi yhdistyksen sosiaalisen median näkyvyyttä ja aktiivisuutta. Loimme Instagramin yhteydessä kanssaharrastajillemme oman joulukalenterin, jossa jaoimme laajalti tietoa ja kuvia sekä yleisemmistä, että harvinaisemmista terraarioeläimistä. Seuraajia onkin kertynyt jo lyhyessä ajassa yli 200!

Vuoden teemamme oli bioaktiiviset ja luonnonmukaiset terraariot. Perehdyttäminen ja opettaminen on toteutunut hyvin laajalti eri osa-alueisiin liittyen, mutta erityisesti teemamme aihe on kasvattanut vuoden aikana huomattavan paljon enemmän sekä uusien, että vanhojen harrastajien kiinnostuneisuutta luonnonmukaisia terraarioita, sekä bioaktiivisuuden perusteita kohtaan. Saimme myös kuluneen vuoden aikana kymmeniä eri yhteydenottoja sähköpostin ja yksityisviestien kautta!

Lemmikki Tampere 2021 oli mahtava ja massiivinen tapahtuma, joka rikkoi jopa Tampereen messukeskuksen kävijäennätyksiä! Saimme hurjasti positiivista palautetta ja kehuja osastostamme, sekä hurjan määrän kiinnostuneita ihmisiä koskien erityisesti bioaktiivisuutta ja aitojen kasvien täyttämien terraarioiden pitoa. Hallituksemme jäsen Atte piti molempina päivinä myös luennon aiheesta, joka keräsi paljon kuuntelijoita. Ja mikä parasta, saimme tapahtuman myötä lisää uusia harrastajia! Lisäksi kanssamme paljon yhteistyötä tekevä Pohjois-Suomen Terraarioeläinharrastajat ry vieraili osastollamme.

Elokuussa pidimme matelijapäivän Faunatar Itiksen tiloissa avajaispäivänä, jossa kävi useita eri harrastajia ja harrastuksesta kiinnostuneita vierailijoita. Tapahtuma oli sen aikaisiin rajoituksiin nähden varsin suosittu!

Herppiharrastajien kokoontumisajot 2021 -terrascaping-tapahtuma vei meidät marraskuussa Seinäjoelle, jossa järjestimme paikallaolijoiden perehdyttämisen lisäksi Facebook-sivustollemme live-lähetyksinä terrascapingin rakentamista niin pohjatöiden perusteista lähtien aina terraarion viimeistelyyn asti. Live-lähetyksiä on nyt katsottu yli 2000 kiinnostuneen henkilön toimesta, joka on ollut varsin huikea vastaanotto!

Saimme myös yhdistyksellemme lahjoituksena suuren määrän luonnonmukaiseen terraarioon tarkoitettuja tuotteita Terraario.fi:lta, joka on meille iso apu tulevien matelija- ja messupäivien järjestämisessä. Iso kiitos siitä heille!

Osallistuimme tänäkin vuonna useampaan otteeseen kansainväliseen WORLD UV DATA BASE PROJECT – hankkeeseen. Terraario-oloissa elävien herppien valaistusasioihin perehtynyt Facebook-ryhmä Reptile Lighting (https://www.facebook.com/groups/384134861721116) on julkaissut tutkimusprojektin (World UV Data Base Project), joka toteutetaan yksityisten harrastajien SolarMeter 6.5/6.5R UVI-mittareilla ympäri maailman. Tutkimuksen tarkoituksena on mitata päivän aikana tunneittain UVI-lukemia neljä kertaa vuodessa seitsemän päivän ajan maapallon eri sijainneista. Mittaustulokset julkaistaan Reptile Lighting-ryhmässä, ja tutkimuksesta mahdollisesti julkaistaan virallinen raportti myös muualle. Hanke on suuri hyöty terraarioeläinten olosuhteiden edesauttamiseen, jotta jokaiselle lajille saataisiin toteutettua terraario-oloissa lokaliteettiensa mukaiset elinolosuhteet myös oikeiden, tarkempien UV-arvojen suhteen.

Herppi.net Kauppapaikka kasvatti suosiotaan entisestään ja ylitti vuoden aikana jopa 1160 käyttäjän määrän! Myös Premium-ilmoitukset olivat aiempaa suositumpia.

Olemme myös hiljalleen kehittäneet jäsenillemme tarkoitettua omaa Facebook-ryhmää, jossa on mahdollista tutustua syvemmin toimintaamme, sekä auttaa ja osallistua eri tavoin eri osa-alueisiimme. Julkaisemmekin tämän päivityksen myötä ryhmän julkisesti ilmoille! Jos siis koet olevasi jollain lailla hyödyksi yhdistyksellemme tai haluaisit osallistua taitojesi ja mielenkiintosi mukaisesti toimintaamme, niin voit jäsenenämme liittyä ryhmään tästä; https://www.facebook.com/groups/212295503924977/

Näiden kaikkien lisäksi yhdistykselle on toki mahtunut vuoden sisään muitakin erinäisiä pienempiä ja suurempia työnkuvia.

Suurkiitos kaikille jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme aktiivisuudesta, tuesta ja osallistumisesta yhdistyksemme toimintaa kohtaan tänäkin vuonna! Jäsenyysosiot on tänään päivitetty Holviin, joten perhe- ja perusjäsenyyden ostaminen vuodelle 2022 on nyt mahdollista.

Toivotamme oikein hyvää uutta vuotta kaikille kanssaharrastajillemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *