Keitä me olemme?

Olemme aktiivinen terraarioeläinharrastusta, sekä -kasvatusta edustava yhdistys.

Yhdistyksemme kuuluu perustajajäseniin Suomen eksoottisten eläinten liitossa (SEEL), jossa olemme vaikuttamassa terraarioeläinharrastukseen ja sen tulevaisuuteen Suomessa. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä matelijoista, sammakkoeläimistä ja selkärangattomista kiinnostuneiden henkilöiden, yhteisöjen ja viranomaisten kesken, sekä edistää harrastusta Suomessa. Osallistumme satunnaisesti myös erilaisiin harrastusta koskeviin kansainvälisiin tutkimuksiin.


Yhdistyksemme on perustettu helmikuussa 2012. Jäsenistömme koostuu erilaisten matelijoiden, sammakkoeläinten ja selkärangattomien eläinten harrastajista, tai niistä kiinnostuneista henkilöistä, joille kaikille on tärkeää näiden eläinten hyvinvointi, sekä mukavaan harrastajayhteisöön ja toimintaan kuuluminen. Yhdistyksessämme myös jäsenet osallistuvat halutessaan toimintaan ja kehitykseen!


Yhdistystä johtaa hallitus, jonka jäsenet valitaan vuosittain sääntömääräisessä vuosikokouksessa. Hallituksen jäsenillä on kaikilla omat päävastuualueensa. Vuonna 2018 yhdistykselle valittiin lisäksi erillinen messutiimi, jota johtaa hallitukseen kuuluva messuvastaava. Messutiimi koostuu useista aktiivisista yhdistyksen jäsenistä, jotka ovat kiinnostuneita suunnittelemaan, toteuttamaan ja edustamaan yhdistyksen messuosastoilla eri tapahtumissa, sekä vastaamaan yhdistyksen mahdollisista oheistuotteista.


Mistä yhdistyksemme nimi tulee?

Herppi-sana on alun perin lyhennys herpetologiasta eli tieteenalasta, joka tutkii matelijoita ja sammakkoeläimiä. Nykyään sana ”herppi” on enemmänkin käsite, jolla voidaan tarkoittaa edellä mainittujen eläinten lisäksi myös selkärangattomia. Herppiharrastaja voi siis olla käärmeen, liskon, kilpikonnan, sammakon tai esimerkiksi tarantulan omistaja.


Järjestämme, sekä osallistumme laajalti erilaisiin herppitapahtumiin ja messuihin.

Suurimpia tapahtumia, joissa olemme olleet vuosittain mukana suurilla osastoilla, ovat esimerkiksi Hyvinkään Matelijamessut, Helsingin Eläinystäväni-messut, sekä Tampereen lemmikkimessut. Olemme myös järjestäneet matelijapäiviä eri kouluissa ja liikkeissä ympäri Suomea. Jos olet kiinnostunut järjestämään herppitäyteisen päivän tai haluaisit yhdistyksemme osaksi muihin tapahtumiin, niin olethan meihin suoraan yhteydessä sähköpostitse (shh@herppi.net).


Liity jäseneksi!

Tule mukaan vaikuttamaan aktiiviseen herppiyhdistykseen ja sen myötä harrastuksen tulevaisuuteen!

Voit lukea lisää jäsenyydestämme ja tutustua yhteistyökumppaneidemme tarjoamiin jäsenetuihin Jäseneksi -osiostamme.


Ylläpidämme myös esimerkiksi Suomen Herppiharrastajat ry -Facebook-sivua, Herppi.net Keskustelu -Facebook-ryhmää, Matelijat.net -foorumia, sekä Herppi.net Kauppapaikkaa.