Keitä me olemme?


Olemme aktiivinen herppiharrastajia* sekä -kasvattajia edustava yhdistys.

Toimimme perustajajäsenenä Suomen eksoottisten eläinten liitossa (SEEL) edistämässä matelijaharrastuksen asemaa Suomessa, sekä toimimme yhdyssiteenä herppiharrastajien ja viranomaisten välillä.

Yhdistyksemme on perustettu helmikuussa 2012. Jäsenistö koostuu erilaisten matelijoiden, sammakkoeläinten ja selkärangattomien harrastajista, joille kaikille on tärkeää eläinten hyvinvointi ja mukavaan harrastajayhteisöön kuuluminen.

Yhdistystä johtaa hallitus, jonka jäsenet valitaan vuosittain sääntömääräisessä jäsenkokouksessa. Lisäksi vuonna 2018 yhdistykselle valittiin erillinen messutiimi, jota johtaa messuvastaava. Messutiimi vastaa yhdistyksen messuosastoista eri tapahtumissa.

Osallistumme ja järjestämme useita eri tapahtumia herppiharrastajille. Suurimpia tapahtumia, joissa olemme olleet vuosittain mukana suurilla osastoilla ovat esimerkiksi Hyvinkään Matelijamessut, Helsingin Eläinystäväni-messut, sekä Tampereen lemmikkimessut. Järjestämme myös sovitusti matelijapäiviä eri kouluissa ja liikkeissä.

Liity jäseneksi ja tule mukaan aktiiviseen herppiyhdistykseen!

Ylläpidämme myös esimerkiksi Suomen Herppiharrastajat ry -Facebook-sivua, Herppi.net Keskustelu -Facebook-ryhmää, Matelijat.net -foorumia, sekä Herppi.net Kauppapaikkaa.

* herppi-sana on alun perin lyhennys herpetologiasta eli tieteenalasta, joka tutkii matelijoita ja sammakkoeläimiä. Nykyään sana ”herppi” on enemmänkin käsite, jolla voidaan tarkoittaa edellä mainituiden eläinten lisäksi myös selkärangattomia. Herppiharrastaja voi siis olla käärmeen, liskon, kilpikonnan, sammakon tai vaikkapa tarantulan omistaja.